Uncategorized

Nu är vår ansökningsperiod för November öppen!

Sverok Mälardalen hjälper föreningar runtom Mälardalen på flera sätt. Ett av dessa är att medlemsföreningar har möjlighet att söka bidrag.

Sverok Mälardalen erbjuder två typer av bidrag; projektbidrag och lokalbidrag. Dessa kan sökas oberoende av varandra.

Bidragen finns för att främja spelhobbyn i Uppsalas, Sörmlands och Västmanlands län.


OBS!
Inför 2023 så har vi två ansökningsperioder över året men nästan lika mycket bidrag budgeterat som under 2022. 

Lokalbidrag & Projektbidrag:

För lokalbidrag och projektbidrag finns två ansökningsperioder. För första tillfället skulle ansökan skickats in senast 31/5 och för det andra tillfället som nu är aktuellt gäller 30/11

Så vill ni arrangera saker på våren är det tillfället nu i november som ni bör söka till.

Återkoppling
Och ni som tidigare sökt glöm inte bort att återkoppla hur det gått.
Vi har en enkel mall/guide på hemsidan med två exempel från hur föreningar gjort tidigare

Avsökningsrutiner.
Har ni frågor kring er ansökan tveka inte att höra av er. Om ni skickar in er ansökan senast den 25/5 eller 25/11 så kan vi tillsammans gå igenom era frågor samt ställa upp och ha en dialog med er kring ansökan och reda upp oklarheter vi ser.

Tänk redan nu på hur ni skulle hantera att få ett lägre belopp än det ni sökt.
Detta är något vi ofta frågar om då styrelsen vi inte har medel att finansiera alla ansökningar. Då är det viktigt att veta om ett lägre bidrag fortfarande gör möjligt att t.ex. genomföra ett lyckat evenemang eller om det skapar problem då förutsättningarna inte finns.

Kommer ansökan in mellan den 26-31 i ansökningsmånaden så kan vi inte garantera någon återkoppling, även om vi gör vårt bästa. Det kan t.ex. vara om ansökan inte uppfyller de krav vi har och då inte kan göra en rättvis jämförelse mellan alla ansökningar som kommit in och i tid. 

Vi har skapat detta upplägg dels för att snabba på beslutsprocessen och göra arbetsmiljön bättre för styrelsen och planera in möten för beslut så snart som möjligt efter sista ansökningsdag för att på så sätt lämna beslut snabbt och göra utbetalningar kort därefter.

Detta har bland annat gjorts baserat på feedback från er våra föreningar.  

Vi planerar under året att skapa en exempelansökan man kan titta på för att enklare förstå hur en färdig ansökan kan se ut.

För mer info och detaljer kika in här på vår hemsida