Uncategorized

Från Ordföranden

Hoppas ni haft en fantastiskt fin sommar så här långt. Med mycket spel och roligheter i vår gemensamma hobby. Jag hoppas att den fortsätter på samma sätt.

 
Men för eller senare blir det höst med regn och rusk och än mer anledning att kanske bege sig inåt för spelaktiviteter där. Då är det väl toppen att erat distrikt återigen har införskaffat lite brädspel och nu rollspel också för er att låna eller komma och prova på Kulturnätter eller Pridefirande runt om i Mälardalen.


Vi har Spiel des Jahres vinnare från 2021 till 2023. Och de senaste Dorfromantik, Challengers! och Mysterium Kids kommer definitivt med när vi dyker upp. Men vi har även börjat med vår rollspelsdrive om kommer t.ex. ha med nya spel som Lancer och Lichcraft. Skulle ni vilja se mera av vad vi har att erbjuda kolla in vår hemsida under utlåning.

Bidrag bidrag bidrag. Inga projektansökningar kom in i våras och då vi inte hört något från er ser vi fram emot en hel drös under nästa ansökningsperiod i november då vi delar ut de 80 000 kr som finns kvar efter en omdisponering. Något som kunde ha skett redan på årsmötet. Så tipsar här att hålla utkik efter vårt julmingel där vi stakar ut hur vi ser på verksamheten nästa år och tillhörande budget. Där kan ni tycka till och om vi inte lyssnat till årsmötes handlingar får ni rösta rätt.


Hör av er med frågor ju tidigare desto bättre. I framtiden hoppas vi ha även en mall samt några exempel på hur ansökningshandlingar kan se ut och hur de behandlas.


Vi fortsätter vårt arbete med att skapa ett bättre distrikt för alla ni där ute och då spelar förstås era åsikter stor roll om vad vi ska göra och vad vi ska tänka på.

Ett spellov och ett riksmöte hägrar också inte allt för långt fram i tiden, så glöm inte att nominera bra personer som driver just era frågor och ser till det ni vill se inom Sverok händer. Efter det och slutet på vår ansökningsperiod är det sedvanligt julmingel i december. Denna gång i Uppsala där vi väldigt gärna träffar er och bjuder på mat och lite nyheter och pratar om det kommande årets verksamhet som ni får möjlighet att utforma där och då.

Och innan dess blir det deltagande på Kulturnatten och Pride i Uppsala vi försöker ordna på fler ställen men datum krockar tyvärr ibland men kanske någon förening i Eskilstuna eller Västerås kanske vill sprida lite Sverok Mälardalen kärlek åt oss?

Vi kommer också under hösten försöka ta kontakt med er alla om möjligt och kolla av hur det går, om ni känner till allt vi kan hjälpa till med och få reda på mer om eran situation Någon som borde leda till bättre förutsättningar inför hösten och nästa verksamhetsår.

Hoppas vi ses på kulturnätter, pride, spellovet och mycket mer i höst!

/Michel Rowinski,

Ordförande

Sverok Mälardalen  Om DU vill försäkra att Sverok Mälardalen fortsätter frodas framöver så är du mer än välkommen att söka till styrelsen eller höra av er med frågor kring detta.

Skriv till info@malardalen.sverok.se eller på vår facebook eller Discordserver.