Uncategorized

Presentation av en förtroendevald

Vem är du?

Mitt namn är Gustav Ålander, och jag är en gammal nörd född på 80-talet. Jag är apotekare till yrket, och jobbar (just nu) för det statliga Apoteket AB där jag corporate-goth-ar runt och håller på med logistik, produktutveckling och sånt där spännande.

Vad gör du i distriktet:

Rent officiellt är jag revisor, det lugnaste jobbet man kan ha i en förening, fram tills årsmötet, då det blir det roligaste jobbet man kan ha. Då får man vara jäklig mot sittande styrelse och fråga dem om alla saker ur deras arbetsplan, samt be om protokoll ifrån alla möten, för att se att de skött sig som de ska. Skämt åsido s å är jag revisor, och mitt uppdrag är att be styrelsen om kvitton och bevis på deras arbete vid årsslutet, och sedan se att det stämmer.

Utöver det är jag aktiv som spelledare i Knivsta rollspelsförening. Jag spelleder två grupper, samt driver små workshops/fika/möten där jag lär ut spelledande.

Vad är din relation till SVEROK annars?

Inte sjukt stor, men som livslång nörd som hållit på med rollspel, kortspel, figurspel, brädspel, LAN etc. är det omöjligt att inte ha varit i kontakt med, eller i alla fall fått pengar ifrån SVEROK vid något tillfälle. Så jag har genom större delen av mitt liv haft SVEOK i bakgrunden, även om det sällan har varit något som jag själv varit kontaktperson för.

Vad är ditt favoritspel?

Omöjlig fråga. Vilken genre? Vilken typ? Jag gillar 40K i figurspelsformat, 6e upplagan var bäst. I brädspelsväg gillar jag oftast spel med lite rävspelsfaktor, saker som Citadels när man bara är två spelare, eller War of the Indines. På dator är det mer eller mindre omöjligt att välja. Jag har haft tillgång till dator sedan min C64 år 1987, så jag har gått igenom en hel del spel. Jag lutar mest åt strategispel och rollspel, men det mesta som inte är sport/racing har jag under perioder i mitt liv spelat. Det knepiga är nog att jag tar viss heder i att vara just en multi-gamer, så när jag spelat ett spel några hundra timmar brukar jag aktivt välja att sluta, och försöka hitta något annat, bara för att inte fastna och göra samma sak hela tiden.