Uncategorized

JUL-utskicket

Julmingel 18 december 12-18

Förutom en god vegetarisk gryta och efter den pepparkakor med glögg så kommer man kunna få med sig en klapp om inte något stort så i alla fall något litet.

Vi kommer demonstrera Spiel des Jahresvinnaren MicroMacro Crimecity och vinnaren i barn kategorin Dragomino samt den nya spelet Springvikarierna. Spel man i framtiden även kommer kunna låna som förening.

Ni kommer kunna vinna brädspel, rollspelsböcker och annat kul och två biljetter till Star Wars in Concert kommer också att tävlas ut via Star Wars dooble.

STAR WARS LIVE IN CONCERT
Den 15 och 16 april 2022 Stockholm Waterfront.
Den 22 april 2022 Skandinavium Göteborg.
Se filmklassikern ”Stjärnornas krig” och upplev den
storslagna
originalmusiken live med symfoniorkester.
En produktion av och med Stockholm Concert Orchestra.
Stockholm Concert Orchestra
https://www.stockholmconcertorchestra.com/sv/
Här finns biljetter ifall ni inte vinner i tävlingen
https://www.ticketmaster.se/…/star-wars-live-in…/69113

Och har ni svårt att komma så finns det möjlighet att få bidrag från distriktet till resan hit och hem.

Adressen är Ljusbärargatan 2 i Uppsala högst upp hos Studiefrämjandet i Uppsala


Årsmöte 26 mars på Studiefrämjandet Ljusbärargatan 2 Uppsala.

Vi bjuder på mat och behöver ni bidrag till att resa hit hör av er så ordnar vi det efter bästa förmåga. Mer praktisk information kommer i kallelsen nästa år

Men då vi på årsmötet 2021 tog en preliminär Verksamhetsplan som distriktsstyrelsen nu ska börja omvandla till verksamhetsplanen för 2022 vill vi gärna att ni medlemmar och föreningar tar en titt på denna.
 

En av sakerna i vårt utkast till verksamhetsplan för 2022 som officiellt ska beslutas på årsmötet är tre ansökningsperioder för projektbidrag detta år. Bland annat för att hjälpa våra föreningar lite extra med att komma igång med sina verksamheter när pandemin förhoppningsvis klingar av.
Den första perioden har en sista ansökningsdatum i januari. Läs mer nedan

Men som alltid är det ni medlemmar och medlemsföreningar som bestämmer vad distriktet ska arbeta med i år och hur vi ska fördela våra pengar.  Så läs gärna Verksamhetsplanen och tyck till på vårt julmingel, under tiden fram till vårt årsmöte eller i sista hand på årsmötet.

Men glöm inte bort att vi i dagsläget är bara 3 personer så vi hoppas på många nya tillskott till vår styrelse för att kunna genomföra allt i vårt inspel och den preliminära verksamhetsplanen och förhoppningsvis mer.


Projektansökningsperiod 1

Normalt har vi bara 3 ansökningsperioder per år. En för lokalstöd och två för projektansökningar.

Men utifrån det intresse som funnit efter avslutandet av den senaste och då vi ser ett behov bland er föreningar av lite extra stöd under nästa år har vi beslutat att ha den första redan i januari och om styrelsens förslag till verksamhetsplan går igenom 3 ansökningsperioder för projekt totalt och kanske fler än en för lokalstöd under 2022.

Så nu kör vi igång det nya året med en projektansökningsperiod som avslutas den 10/1. Till denna ansökningsperiod har vi budgeterat 30 000 kr.

Vi hoppas kunna fatta beslut inom en vecka från den 10/1.

Därför har vi gjort det så att ansökningar som kommer in mellan den 6-10/1 kommer behandlas så som de är inskickade.

Är ni det minsta osäkra så rekommenderar vi att ni skickar in era ansökningar senast den 5/1 då kommer vi ta en titt på dessa, föra en löpande dialog och ge er möjlighet att komplettera ansökningarna fram till den 10/1.

Har ni frågor redan nu som inte besvarar av det som står i vår information på vår hemsida så kanske vi hinner svara på dessa om vi får in dem innan 20/12 annars får de skickas in innan den 5 januari tillsammans med en ansökan. Bäst är det förstås om ni besöker vårt julmingel nu på lördag.

Vänliga hälsningar
Sverok Mälardalens distriktsstyrelse
Michel, Jerk och David