Uncategorized

Presentation av en förtroendevald

Och nu var det väl dags för mig att presentera mig lite mera så till frågorna: 

Distriktsordförande 2021

Vem är du? 

Michel Rowinski är mitt namn och har 42 fyllda år i juni. Jag har min huvudsakliga vistelse i Uppsala men tillbringar tid med släkt och vänner i Stockholm, Värmland samt alltför sällan i Skellefteå. Jag är väl en mångfacetterad Sverokare och haft många intressen inom vår hobby Dataspel, Lajv. Lan Rollspel, Airsoft Figurspel för att nämna några. Och brinner för att möjliggöra för alla inom vår hobby att även kunna vara skaparare inom vår fantastiska kulturform utan risk att utsättas för otrevligheter. 

Vad gör du i styrelsen? 

Jag är ordförande efter ett år där jag suttit på de dubbla rollerna revisor och sammankallande i valberedningen. Som ordförande så leder jag vår verksamhet och fördelar arbetet efter att vi haft en god diskussion tillsammans först förstås ;-).  
 
Jag försöker även skapa en atmosfär som gör att alla i min styrelse ska känna att man ha möjlighet att prova på de roller som kan finnas t.ex. att vara mötesordförande eller ha ansvar för vår kommunikation ett tag. 

Vad är din relation till Sverok annars? 

Det var långt tillbaka på Lidingö det började med tidigt 90-tal med figurspel brädspel och senare lite lajv och rollspel. Var med i Sverokföreningar när vi åkte på lajv och kanske någon mer gång i något annat sammanhang. Kanske när jag anordnade troligen ett av Sveriges största Warhammer ed 5 slag på 100 000 poäng i Stockholm. Nån dag så kanske jag lägger upp lite bilder från den tiden om någon frågar snällt efter det.  

Efter den perioden var det inga direkta kopplingar till förbundet om än fortsatt dataspelande, brädspel och liknande i universitetsstaden Uppsala bland studenter och gamla som nya vänner.  

Efter aktiv många år i studentvärlden blev jag åter med i en brädspelsförening på 2010 talet, där jag fick min första förtroendepost som revisor i några år. Ett engagemang som sedan övergick i en annan förening som anordnade konvent för att sprida spelhobbyn vidare och det var där jag fick upp ögonen för Sverok Mälardalen för första gången. Efter lite tyckande och åsikter inom och mot distriktet och riksorganisationen blev jag till slut förtroendevald i distriktet 2020 och 2021 ordförande. 

Vad är ditt favoritspel?  

Oj det är en svår fråga. Det finns så mycket och det har förstås varierat med tiden och med hur mycket tid man har och hur backloggen med spel ser ut. Men när det gäller brädspel och sånt är nog Dale of Merchants något återkommande pga. av den stora bredd och de olika personerna som gillar att spela det ihop med mig. För dataspel är det gärna RTS:er eller långsammare spel så Iron Harvest och Massive Chalice för att nämna två. Democratic Socialism simulator är också ett lite udda spel jag uppskattar på mobilen nån gång då och då.