Uncategorized

Fantastikens månad – evenemang på Uppsala Stadsbibliotek


EDIT: EVENEMANGEN NEDAN BLEV TROTS ALLT INSTÄLLDA. Detta då Uppsala i sista minuten stärkte sina Coronarestriktioner och starkt uppmuntrade folk att undvika alla tillställningar bland folk. Uppsala Stadsbibliotek tog det tuffa beslutet att ställa in majoriteten av sina planerade evenemang, inklusive detta. Väldigt tråkigt.

Precis som många andra evenemang blev fantastikens månad inte riktigt som vi föreställde oss. Mycket av magin har fått ske inom hemmets fyra väggar.

I oktober gör vi dock ett mycket roligt undantag. Då bjuder vi in alla till tre magiska tillfällen att ha kul och fira fantastiken med oss. Dessa sker i samarbete med Uppsala kommun, Studiefrämjandet Uppsala och Uppsala Stadsbibliotek.

Onsdag 21/10Pysselkväll med Sverok Mälardalen

Ladda limpistolen, skicka fram tejp och målarfärg, det blir roligt fantastikpyssel på biblioteket! Under Fantastikens månad hyllar vi all fantasy och science fiction och denna dag får du möjligheten att skapa något magiskt som du kan ta med dig hem. Du kommer kunna göra coola drakägg, små lasersvärd (och lasersvärdspennor) samt förstås din alldeles egen trollstav. Passar både de yngre och de lite äldre. Spelhobbyförbundet Sverok är på plats för att hjälpa till och visa hur man gör.
Plats: Grupprummet vid Molnet.
Drop-in, begränsat antal platser. Maxantal enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.Torsdag 22/10Spelkväll med Sverok Mälardalen & Games to the Rescue

I spelvärlden har fantastiken alltid varit i centrum – denna kväll bjuder vi in dig att testa roliga spel av alla slag. Vad sägs om att ta ett steg in i den virtuella världen med moderna VR-glasögon? Det blir också en klassisk arkadmaskin, brädspel och tv-spel. Spel som går snabbt och spel som tar lite mer tid. Spel som funkar för alla åldrar och de som är lite mer avancerade. Det finns något för alla! Spelhobbyförbundet Sverok är på plats för att hjälpa till och visa hur spelen fungerar.
Plats: Mallas sal, Stadsbiblioteket.
Drop-in, begränsat antal platser. Maxantal enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Lördag 24/10 – Skrivarworkshop med författare från Fria Ligan

Är du ung och gillar att skriva? Välkommen till en workshop där vi utgår från kända science fiction-, fantasy- och skräckfilmer, bryter ned handlingen i ”byggklossar” som vi sedan använder för att skapa egna noveller eller äventyr till rollspel och tv-spel. Du kommer att bli överraskad när du märker hur lätt det går! Workshopen leds av Gunilla Jonsson och Michael Petersén, författare till rollspelen Mutant och KULT, och romanerna Döden är bara början och De levande döda. Föranmälan till elisabet.edin@uppsala.se.