Uncategorized

Presentation av en förtroendevald – William Väisänen

Vem är du?

Jag heter William Väisänen, är 29år och bor i Stockholm. Jag studerar till gymnasielärare på Stockholms Universitet men är ursprungligen från Västerås. Jag har sedan länge brunnit för spel och spelkulturen. Spel har alltid funnits där efter skolan, jobbet och när jag velat fly verkligheten. Spel är ett sätt att uttrycka sig och hitta likasinnade människor från hela världen.

Vad gör du i styrelsen?

Jag är ledamot för första gången i Sverok Mälardalen och är här för att lära mig och stötta övriga styrelsemedlemmar i deras arbete.

Vad är din relation till Sverok annars?

Jag är grundare och ordförande i Play Together som arbetar med psykisk ohälsa med hjälp av spel. Vi vet att spel är en sätt att fly verkligheten och tänka på annat en stund och vi vill att fler människor som mår dåligt har en plats att umgås och träffa människor. Play Together erbjuder även en plats för att prata av sig och ventilera om sin negativa eller positiva vardag.  

Vad är ditt favoritspel?

Mitt favoritspel just nu är Project Zombiod som är en survival zombie spel som jag inte kan sluta spela. Om vi tänker favoritspel över alla tider blir det mycket svårare men det finns nog inget spel som jag spelat mer än Tibia.