Uncategorized

Erfarenheter av att inkludera personer med funktionsnedsättning

Vi har haft diskussioner med Studiefrämjandet i Uppsala Västmanland.

Och de undrar om några av våra föreningar har erfarenhet av bra sätt att inkludera personer med funktionsnedsättning i vår hobby. Och om det skulle vilja vara med på ett samtal där man kan berätta om hur man gör för att inkludera alla.

Samtalet arrangeras av Infoteket och syftar till att ledare och funktionärer i föreningslivet ska känna sig peppade att jobba mer med inkludering av de målgrupperna, att sänka tröskeln för att börja jobba med sådana frågor. Arrangemanget är den 14/9 klockan 18.-20 i Uppsala. Det går att läsa mer om det här på Infotekets hemsida:  https://regionuppsala.se/infoteket/hamta-kunskap/evenemang/hosten-2022/inkluderande-fritid/

Sen kommer även en inbjudan till Fritid för alla-dagen, som går av stapeln 8 oktober på Fyrishov.

Det är en mässa där föreningar som arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionshinder kan visa upp sin verksamhet och dit personer med funktionshinder kan komma och se vilka verksamheter som finns där ut. Studiefrämjandet kommer vara där med en monter och kan visa upp material ifall man kanske inte hinner med att anordna något eget till dess.

Här kan ni läsa mer om Fritid för alla-dagen:  https://www.fritidforalla.se/information/fritid-for-alla-dagen/

Har ni några frågor så kan ni kontakta oss eller ännu bättre direkt till Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare Elin Sjöman på 018-19 46 13 eller

elin.sjoman (at) studieframjandet.se