Uncategorized

Tips om att söka kommunbidrag

Visste du att det finns flera kommunbidrag att söka runtom i Mälardalen? Föreningar med säte i specifika kommuner kan ansöka om pengar. Regler och möjligheter skiftar från kommun till kommun men här kommer lite hjälp och tips.

Vill ni anordna digitala spelträffar eller en turnering? Kanske lägga energin på ett evenemang i höst/vinter när riktlinjer kring Covid-19 (förhoppningsvis) lättat?

I många kommuner finns det möjlighet att söka stöd för t.ex. evenemang, projekt eller föreningsutveckling. Reglerna och riktlinjer skiftar men det behöver inte vara svårt! Gå in på din kommuns hemsida och leta. De flesta prioriterar satsningar med barn och unga. Om ni hittar något som verkar passande men har svårt att få ihop en ansökan, mejla er föreningskonsulent här så kan han hjälpa er.

Här samlar vi tre exempel på hur det kan se ut hos kommuner i Mälardalen. 

Katrineholm, ”Snabba stålar
I Katrineholm finns ett bidrag för unga mellan 13 och 25 år som vill arrangera ett kulturevenemang. Du kan söka från 500 kronor upp till 10 000 kronor. 

Strängnäs, ”Snabba pengar”
I Strängnäs finns en liknande möjlighet. Ungdomar i åldern 13-25 år som vill genomföra kulturarrangemang riktade till målgruppen barn eller unga upp till 25 år har möjlighet att söka arrangemangsbidrag på upp till 5 000 kronor. 

Sala, ”Arrangemangsbidrag”
I Sala (och flera andra kommuner) kan föreningar söka bidrag för att ordna evenemang i kommunen. Här får man förtur om evenemanget är riktat till unga och om förening har annan finansiering, något som ni har möjlighet att söka från oss distriktföreningen.

Kolla vad din kommun erbjuder och oavsett vad, spela på men spela ansvarsfullt.