Uncategorized

Tack och hej från Föreningskonsulenten

Under året har jag – Harry Skärlund arbetat som anställd föreningskonsulent hos Sverok Mälardalen. Uppdraget har handlat om att stötta både lokalföreningar och distriktssföreningen samt sökt bidrag och jobba med föreningsutveckling m.m.

Nu blev ju inte allt enligt planen och jag hade gärna adderat förenings – och evenemangssbesök samt genomförda projekt till listan ovan. Corona skakade om allt och arbetsuppgifterna blev klart begränsade. Trots det har det varit en rolig och lärorik anställning – som nu tar slut.

Sverok Mälardalen har gjort bedömningen att de inte har ekonomin för att ha en Föreningskonsulent på 50%. Styrelsen undersökte möjligheten till att ha RFK på 25% eller liknande men efter samtal med Sverok Riks stod det klart att så inte blir fallet.

2021 kommer Sverok Mälardalen inte att ha en föreningskonsulent. Istället kommer distriktsstyrelsen arbeta mer självständigt. Det är med dem ni medlemsföreningar kommer ha all kontakt under året och jag som avgående RFK – är övertygad om att det kommer gå bra. Alla har fått en gedigen överlämning och har bra koll på läget. Om DU vill försäkra att Sverok Mälardalen fortsätter frodas framöver så är du mer än välkommen att söka till styrelsen sen när årsmötet stundar.

Nu är det dags för mig att avrunda och tacka för allt. God nytt år, gejma hårt (men ta det lugnt i pandemin) så ses vi säkert på någon Magic-turnering!

/ Harry Skärlund